1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hedmans kanon sänkte Pittsburgh

Ett slagskott och flera viktiga räddningar – Victor Hedman och Anders Nilsson stod bakom Tampa Bays och Ottawas segrar i NHL-hockeyn.
Victor Hedman firar sitt mål mot Pittsburgh.
Foto: Chris O'Meara/AP/TT

Victor Hedman blev stor hjälte för sitt Tampa Bay hemma mot Pittsburgh.

Med 57 sekunder kvar att spela fick den svenske backen pucken någon meter in i anfallszonen. Ett rappt slagskott senare satt pucken i målvakten Tristan Jarry vänstra kryss och 3–2 var ett faktum.

– Det var härligt, säger Hedman som varit missnöjd med sitt spel i numerärt överläge under säsongen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Vi försöker förbättra vårt powerplay-spel och jag måste bli bättre på att skjuta och bli ett större hot. De andra spelade bra och gjorde att jag fick läget.

"Viktigt ta chansen"

Pittsburgh vägrade ge upp och med Jarry i båset fick de en sista press mot hemmamålet. Med mindre än sju tiondelar kvar fick Kris Letang till en retur mot målet, som målvakten Andrej Vasilevskij såg ut att klara med plockhandsken.

Men var pucken, liksom plockhandsken, över linjen? Långa minuter av videogranskning gav svaret: Nej.

– Ju längre tid det gick desto mer säker blev jag på att det inte var mål. Så jag var säker på att pucken inte gått över linjen och att det inte var mål. Det var en skön seger, vi har inte så många hemmamatcher nu i början av säsongen, så det är viktigt att vi tar chansen när vi har den, säger Victor Hedman till pressen efter matchen.

Tungt för Detroit

För Pittsburgh innebär förlusten att lagets miniturné i Florida blev fruktlös. Förlusten i Tampa kom dagen efter 2–4 mot Florida i Fort Lauderdale och laget har nu ett par dagar på sig att slicka såren innan en match mot Dallas står på schemat

Pittsburgh kan åtminstone trösta sig med att de inte har det lika tungt som Detroit. Det forna storlaget åkte under kvällen på sin sjätte raka förlust, nu 2–5 borta mot Ottawa.

Kanadensarna å sin sida bröt i och med segern en fyra matcher lång förlustsvit. Och de kan delvis tacka Anders Nilsson för segern, målvakten stod för 34 räddningar och höll framförallt tätt när matchen vid ställningen 2–2 stod och vägde i mittperioden.

Nilsson hyllade laget

Själv ville Nilsson hylla laginsatsen när pressen bjöds in till omklädningsrummet efter matchen.

– Det var riktigt roligt att stå där längst bak och se hur hårt grabbarna jobbade där ute, från första till sista minuten, sade svensken, som gjorde sin fjärde match från start i öst, men fick njuta av den första segern under de matcherna.

– Skönt att se att vi fick belöning för vårt slit och fick poängen med oss. Om vi fortsätter spela så här kommer vi ta många poäng under säsongen, säger Nilsson.