Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hegerberg: "Vi sitter på andra raden"

Coronapandemin slår hårt mot idrottsvärlden.
Nu befarar Ada Hegerberg ett hack i utvecklingen för damfotbollen.
Fotboll • Publicerad 10 april 2020
Ada Hegerberg är orolig för damfotbollens framtid. Arkivbild.
Ada Hegerberg är orolig för damfotbollens framtid. Arkivbild.Foto: Berit Roald

I en intervju med nyhetsbyrån understryker Ada Hegerberg vikten av att upprätthålla damfotbollens, på senare år, framskjutna position under den pågående coronakrisen.

– Uppenbarligen prioriteras herrfotbollen, med alla frågor om pengar och när ligorna ska återupptas, men det är väldigt viktigt att damfotbollen driver på för att ta plats också, säger 24-åringen och fortsätter:

Annons

– Vi kommer att sitta på andra raden gällande allt det här, men vi får inte suddas ut i bakgrunden.

Med sitt Lyon har Hegerberg vunnit Champions League fyra gånger och 2018 blev hon första kvinnliga spelare någonsin att ta emot det prestigefulla Ballon d'Or-priset. Nu befinner sig anfallaren i Frankrike och rehabiliterar en ligamentskada hon ådrog sig i januari.

När hon följer hur storklubbar i herrfotbollen tar till åtgärder som permitteringar och sänkta spelarlöner för att ekonomiskt klara sig helskinnade ur krisen bävar hon samtidigt inför damfotbollens framtid.

– Om du tittar på hur tufft de största herrklubbarna har det just nu så kan du bara föreställa dig hur det här kommer påverka damlagen.

Lyon var med tre poängs försprång serieledare när den franska ligan avbröts. Hegerberg hoppas att säsongen kan få ett avslut – men tar ingenting för givet.

– Det är väldigt svårt att säga var fotbollen kommer befinna sig veckor, månader eller till och med år från nu. Osäkerheten är överallt. Det vore tråkigt att avbryta säsongen, säger hon till AFP.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons