1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ingen seger för Stenson – trots hole-in-one

Det blev ingen hemmaseger på Scandinavian Invitation för Henrik Stenson som blev delad trea – trots en hole-in-one.
Vann gjorde sydafrikanen Erik Van Rooyen.
Segerchansen ser dock ut att dyka upp allt oftare för Stenson som väntas skriva på ett kontrakt som gör honom till ett regelbundet inslag i den svenska Europatourtävlingen de närmaste tre åren.
Det blev ingen seger för Henrik Stenson i Göteborg.
Foto: Anders Wiklund/TT

Henrik Stenson gav sig själv en smakstart i jakten på sin första Europatourseger på svensk mark.

På det sjätte hålet slog svensken till med en hole-in-one inför en jublande hemmapublik. Det var 43-åringens blott femte i karriären och andra på tävling.

– Jag såg inte att den gick i och hade svårt att läsa reaktionerna på publiken. Det var svårt att tyda men det var ju en extra positiv överraskning när man gick ner och såg att den var i, säger han.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Tredjeplats för Stenson

Där och då var svensken i delad ledning men tyvärr för Stensons del räckte det inte till seger. 43-åringen hade svårt att sätta de birdies som krävdes för att cementera sig i toppen och hamnade på –4 för dagen och totalt på 14 under par, vilket innebar en delad tredjeplats.

– Vi var absolut med i matchen då. Vi startade tre efter ledaren och behövde göra något spektakulärt, och en hole-in-one kan väl räknas som det. Sen kom vi väl inte igång med något birdiefyrverkeri, säger han.

Vann gjorde Erik Van Rooyen, som ledde inför dagen. Sydafrikanen satte en sista och avgörande birdieputt för segern. Han landade på –19 totalt och vann med ett slag före britten Matthew Fitzpatrick.

"Börjar brännas"

Men den som vill se Henrik Stenson ha chansen att vinna den svenska Europatourtävlingen i framtiden behöver inte vara besviken. Svensken förväntas skriva på ett treårskontrakt som gör honom till värd för tävlingen.

– Det är väl inte helt omöjligt. Det börjar brännas där kanske, säger Stenson.

Underskriften är inte där än men enligt Europatourens tävlingschef Mark Casey ska Stenson vara positivt inställd. Stenson blir en så kallad värd för tävlingen som i sådana fall skulle anpassa sig efter golfstjärnan när det till exempel kommer till speldatum. Med tanke på svenskens schema på framför allt PGA-touren lär det inte bli en sensommartävling som i år utan den lär hamna tidigare på året.

– Det är inte på mitt bord att annonsera någonting. Men det finns högt flygande planer på lite justeringar vad gäller utformandet, spelplats, speldatum och annat. Behöver jag hålla tålamod med storformen får ni vänta några veckor på det här, säger han.

Viktigt att inspirera

Att vara med på en svensk stortävling som Scandinavian Invitation är viktigt enligt Stenson. Framför allt när det kommer till att vara en förebild för unga svenska golfare.

– En av uppgifterna för alla oss som är här är att inspirera nästa generations golfare, och det hoppas jag att vi har gjort den här veckan. Det är någon som måste ta vid och göra hole-in-one när jag inte orkar längre, säger han.

Läs mer

Misstänkt kidnappning

Åklagaren: ”Jag kommer begära förlängd åtalstid”

Två unga män sitter häktade misstänkta för människorov av 57-åring.

Nyheter

Varnar för havstulpaner

Nu är det dags för båtägare att se över sina skrov

Nyheter

Sölvesborg: Man misstänks ha misshandlat kvinna – anhållen

En man i 30-årsåldern greps i Sölvesborg på tisdagskvällen, rapporterar BLT.

Karlskrona

Anmälan: Unga utsatta för rånförsök

Hotade att slå dem.

Sport

Mostert och Tegelbjaerg nya Sverigetvåor

Flera KA 2:are klättrade på rankingen

Bromölla

Lastbil körde av på E22 – bärgning pågår till ikväll

Begränsad framkomlighet under hela torsdagen.