Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hundratals döda hämtade i virusdrabbad stad

Ecuador • Publicerad 13 april 2020
Personer i skyddsutrustning hämtar en kista med en kropp som lämnats utanför ett hus i Ecuadors största stad Guayaquil. Arkivbild.
Personer i skyddsutrustning hämtar en kista med en kropp som lämnats utanför ett hus i Ecuadors största stad Guayaquil. Arkivbild.Foto: Edison Choco/AP/TT

Polis och militär har de senaste veckorna hämtat 771 döda från bostäder i staden Guayaquil i Ecuador, som har varit centrum för coronavirusutbrottet i landet.

Ytterligare 631 döda har hämtats från sjukhus, vars bårhus är fulla, enligt Jorge Wated som leder en grupp poliser och militärer som arbetar med att hantera de följder viruset fört med sig. Han uppger inte dödsorsaker för de hundratals offren.

Annons

Bårhusen har inte hunnit med att hantera alla döda och invånare har publicerat videor på sociala medier där övergivna kroppar syns på gatorna.

7 500 fall av coronaviruset har rapporterats i Ecuador sedan det första fallet bekräftades i slutet av februari. Mer än 70 procent av fallen har enligt regeringen konstaterats i kustprovinsen Guayas där Guayaquil ligger.

Militären och polisen inledde arbetet med att hämta kroppar från bostäder tre veckor efter att bårhusverksamheten i Guayaquil rasade samman.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons