Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Inget stopp för Gotlandstrafiken

Regeringen har inga planer på att stoppa färjetrafiken till Gotland för att begränsa smittspridningen.
Många som tidigare planerat att fira påsk på ön har redan avbokat sina resor.
Politik • Publicerad 3 april 2020
Passagerare på en Gotlandsfärja ser Visby hamn närma sig. Arkivbild.
Passagerare på en Gotlandsfärja ser Visby hamn närma sig. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Det är inte aktuellt att stoppa Gotlandstrafiken. Vi har en bra dialog med Gotlandsrederiet. De har själva tagit ansvar för att reducera antalet passagerare, så det är inte någon risk för smittspridning, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).

– Det är samtidigt viktigt att godstrafiken mellan Gotland och fastlandet fungerar.

Annons

Det har förekommit medieuppgifter om att regeringen överväger att stoppa resor till Gotland för dem som inte är folkbokförda på ön.

– Jag är glad över att stockholmare lyssnat på uppmaningen och bokat av sina resor och inte åker till Gotland under påsken, säger Eneroth.

85 procent av de påskresor som tidigare bokats med Destination Gotland har avbokats, meddelar rederiet. Dessutom väntas fler avbokningar de närmaste dagarna.

"Nu skyddar vi sjukvården på Gotland och gör oss redo att under kristid säkra den nödvändiga försörjningstrafiken", säger Christer Bruzelius, vd för Destination Gotland, i ett pressmeddelande.

Antalet bokningsbara sittplatser ombord har sedan tidigare begränsats för att passagerarna ska hålla avstånd till varandra.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons