Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Ionnalee skjuter upp USA-turné

Musik • Publicerad 2 april 2020
Ionnalee ställer in sin USA-turné och uppmanar regeringen att fördela kulturstödet rättvist. Pressbild.
Ionnalee ställer in sin USA-turné och uppmanar regeringen att fördela kulturstödet rättvist. Pressbild.Foto: John Strandh

Den svenska artisten Ionnalee skjuter upp den USA-turné hon skulle ha åkt på i maj. Hon uppmanar nu regeringen att fördela medel inom kultursektorn rättvist.

"Det innebär för egen del en ekonomisk smäll att ställa in en turné. Det är glädjande att regeringen har beslutat om stöd till kultursektorn. Nu är det av största vikt att stödet fördelas på ett sätt som värdesätter och stöttar oss musiker, regissörer, fotografer, dansare, konstnärer, grafiska formgivare med flera som jobbar självständigt inom kultur genom små egna bolag", säger hon i ett uttalande.

Redan 2018 finansierade Ionnalee, som även är känd under artistnamnet Iamamiwhoami, en världsturné via insamlingssidan Kickstarter med hjälp av sina fans. Den kommande turnén skulle ha inletts i Chicago den 7 maj och avslutats i Los Angeles den 23 maj.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons