Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Isbrytare i karantän i fyra veckor

Coronaviruset • Publicerad 10 april 2020
Sjöfartsverkets isbrytare Atle vid kaj i hamnen i Luleå i februari i år. Sedan fyra veckor ligger Atle i karantän ute i fjärden och besättningen får inte gå i land på grund av smittorisken. Arkivbild.
Sjöfartsverkets isbrytare Atle vid kaj i hamnen i Luleå i februari i år. Sedan fyra veckor ligger Atle i karantän ute i fjärden och besättningen får inte gå i land på grund av smittorisken. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

I fjärden utanför Luleå ligger isbrytaren Atle, vars besättning varit i karantän i fyra veckor. Inte för att de smittats av coronaviruset – utan för att inte riskera att smittas.

Att hålla hamnarna öppna och isfria är en samhällsviktig funktion för hela landet, enligt andre styrman Lina Toresson.

Annons

– Skulle vi bli smittade kommer det påverka Sveriges basindustri av papper, skog och malm. Vi säkerställer så att industrin för hela Norrbotten fungerar, säger hon till Norrländska Socialdemokraten.

Årets issäsong har varit ovanligt mild, men det finns ändå att göra ombord. Och på fritiden finns både gym, sällskapsspel och filmrum där tiden kan fördrivas.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons