Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

ISL hjälper simmare fram till OS

International Swimming League (ISL) – där Sarah Sjöström är en av stjärnorna – kommer att hjälpa sina simmare ekonomiskt fram till OS nästa år.
Totalt avsätter ISL 110 miljoner kronor i det som kallas en solidaritetsfond.
Simning • Publicerad 3 april 2020
Sarah Sjöström. Arkivbild.
Sarah Sjöström. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Enligt simsajten Swimming World International kommer ISL att kontraktera 320 simmare som kommer att tjäna motsvarande cirka 15 000 kronor i månaden från och med den 1 september och fram till den 1 juli nästa år. Totalt finns motsvarande cirka 110 miljoner kronor avsatt i en solidaritetsfond för ändamålet.

OS har flyttats ett år framåt i tiden på grund av coronakrisen och avgörs 23 juli-8 augusti nästa år.

Annons

ISL kommer också, om coronakrisen inte sätter käppar i hjulet, att arrangera ett fem veckor långt tränings- och tävlingsevenemang mellan den 14 oktober och 17 november i år på ett och samma ställe. Var det blir är inte offentliggjort.

ISL startades som en utbrytarliga förra året med den ukrainske affärsmannen och miljardären Konstantin Grigorisjin som initiativtagare. Grigorisjin äger också den internationella simklubben Energy Standard som Sjöström representerar och som deltar i ISL. Laget vann tävlingen och Sjöström blev MVP på damsidan.

Erik Persson deltog också i ISL förra året medan Michelle Coleman valde att tacka nej.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons