Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Italien: Nedstängning förlängs in i maj

Italien • Publicerad 10 april 2020
Italiens premiärminister Giuseppe Conte förlänger stängningen av det italienska samhällslivet till den 3 maj. Arkivbild.
Italiens premiärminister Giuseppe Conte förlänger stängningen av det italienska samhällslivet till den 3 maj. Arkivbild.Foto: Roberto Monaldo/AP/TT

Italiens premiärminister Giuseppe Conte har fattat det "svåra beslutet" att förlänga stängningen av det italienska samhällslivet till den 3 maj.

– Vi förlänger restriktionerna till den 3 maj , det är ett svårt men nödvändigt beslut för vilket jag tar fullt politiskt ansvar, sade Conte i ett nationellt tillkännagivande kort efter beskedet om att dödstalet i Italien stigit till 18 849.

Annons

Det senaste dygnet har 570 människor avlidit i Italien till följd av coronaviruset.

De hårda restriktionerna i Italien har bland annat inneburit stängning av stora delar av landets affärer och produktion. Stängningen var sagd att gälla till på tisdag den 14 april och trycket från handeln har varit hårt på Conte att tillåta affärsrörelserna komma i gång igen.

Men så blir det alltså inte – med några få undantag. Det kommer enligt den italienske premiärministern att bli möjligt för exempelvis bokhandlare och affärer som säljer barnkläder att öppna sina butiker redan på tisdag.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons