Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Jacqueline Wilson: Har aldrig varit i garderoben

Litteratur • Publicerad 4 april 2020
Jacqueline Wilson har skrivit sin första bok om en homosexuell karaktär – och har kommit ut. Arkivbild.
Jacqueline Wilson har skrivit sin första bok om en homosexuell karaktär – och har kommit ut. Arkivbild.Foto: Jurek Holzer / Svd / TT

Den bästsäljande barn- och ungdomsförfattaren Jacqueline Wilson är aktuell med sin 111:e bok, "Love Frankie", som handlar om hur pojkflickan Frankie blir kär i Sally, den sötaste tjejen i klassen.

I en intervju i The Guardian berättar den 74-åriga författaren för första gången offentligt att hon är homosexuell och har levt med sin partner Trish i 18 år.

Annons

– Jag har väl aldrig varit inne i garderoben, det här är inga nyheter för någon som känner mig, ens bara litegrann, kommenterar hon saken.

Att hon aldrig tidigare har skrivit om ett barn som är gay säger hon beror på att hon genom sin karriär skrivit om barn med problem och att hon inte uppfattar faktumet att någon är gay som ett problem.

"Love Frankie", som släpps i Storbritannien i augusti, handlar också om en sjuk mamma, en separation, mobbning och syskonrivalitet.

I Sverige är Wilson mest känd för böckerna i "Tjejer"-serien, samt böckerna om Tracy Beaker.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons