Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Jazzsaxofonisten Lee Konitz död i covid-19

Musik • Publicerad 17 april 2020
Bucky Pizzarelli är en av flera jazzmusiker som avlidit efter att ha smittats av coronaviruset. Arkivbild.
Bucky Pizzarelli är en av flera jazzmusiker som avlidit efter att ha smittats av coronaviruset. Arkivbild.Foto: Rich Schultz

Jazzsaxofonisten Lee Konitz har avlidit på grund av en lunginflammation, orsakad av coronaviruset. Han blev 92 år gammal.

Konitz, vars karriär inom musiken varat i över sju decennier, är kanske mest känd för sitt arbete med Miles Davis album "Birth of the cool" från 1949 som ses som ursprunget till stilen "cool jazz", men han fortsatte att spela och turnera även i 90-årsåldern.

"Fler hjärtekrossande nyheter för jazzgemenskapen", kommenterar Blue Note Records, som inte bara syftar på Lee Konitz död utan även trumpetaren Wallace Roney, pianisten Ellis Marsalis Jr, gitarristen Bucky Pizzarelli och afro-jazzstjärnan Manu Dibango som också har avlidit efter att ha smittats av coronaviruset.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons