Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Joe Exotic skäms över sin djurhantering

Tv • Publicerad 4 april 2020
Joe Exotic dömdes 2019 till fängelse. Pressbild.
Joe Exotic dömdes 2019 till fängelse. Pressbild.Foto: Netflix

I ett kort intervjuklipp som lagts ut av strömningstjänsten Netflix, och som har uppmärksammats av Deadline, berättar tittarsuccén Joe Exotic om hur han ser på sitt nya, globala kändisskap.

– Det vore roligt att få uppleva det själv, jag ser bara de här fyra fängelseväggarna hela dagarna.

Annons

Han vill att tv-tittarna ska veta att han ångrar hanteringen av djuren han hade på sitt zoo i Oklahoma.

– Testa att skita i en bur med dina djur i en vecka. Jag menar, när jag lämnade mitt zoo och släppte ut mina schimpanser i en fristadspark i Florida, och föreställde mig hur de hade haft det i 18 år, då skämdes jag över mig själv, säger han i klippet och avslutar med att han nu är "klar med Carole Baskin-historien" och vill rentvå sig själv från alla anklagelser och åter bli en fri man.

I slutet av mars var "Tiger king" det mest sedda programmet på Netflix både i USA och i Sverige. Joe Exotic, eller Joseph Allen Maldonado-Passage som han egentligen heter, dömdes 2019 till fängelse för mordkonspiration, i syfte att döda sin nemesis Carole Baskin, och för att ha skjutit fem tigrar. Han avtjänar nu ett 22-årigt straff.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons