Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Johnossi sjunger på svenska för första gången

Musik • Publicerad 17 april 2020
Oskar Bonde och John Engelbert i Johnossi. Pressbild.
Oskar Bonde och John Engelbert i Johnossi. Pressbild.Foto: Fredrik Skogkvist

Rockduon Johnossi släpper sin första singel med svensk text. Det är en översättning av titelspåret från senaste albumet "Torch/flame" som nu har blivit "Eld/ljus" i svensk tappning. Enligt sångaren John Engelbert handlar det dock inte om en direktöversättning.

"Jag lyssnade på vår, då ännu ej släppta, låt ”Torch Flame” och plötsligt kom några meningar på svenska till mig. 'Hmm, intressant' tänkte jag och pausade låten. Tog fram min gitarr, spelade ”Torch/flame” och började sjunga meningarna", berättar han i ett pressmeddelande om hur versionen kom till.

Johnossi släppte sitt nya album i februari och var inbokade på en vårturné i Sverige och Tyskland som nu fått skjutas upp på grund av det rådande läget med coronavirusets spridning. Planerad turnéstart är den 11 september i Frankfurt. Den svenska delen av turnén är framflyttad till oktober och november.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons