Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Jurelius ny sportchef i AIK: "Enorm stolthet"

Henrik Jurelius, 34.
Han blir ny sportchef för AIK:s herrlag i fotboll.
"En enorm stolthet", säger han till klubbens hemsida.
Fotboll • Publicerad 2 april 2020
AIK har fått en ny sportchef i Henrik Jurelius. Arkivbild.
AIK har fått en ny sportchef i Henrik Jurelius. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

AIK har meddelat att Björn Wesström byter roll i den allsvenska klubben och blir ny klubbdirektör och vd. Nu har hans ersättare i rollen som sportchef presenterats.

Den tidigare vice sportchefen Henrik Jurelius tar över.

Annons

"Jag känner först och främst en enorm stolthet över att erbjudits rollen som sportchef för herrlaget i AIK Fotboll och ansvaret som det innebär. Jag har samtidigt en stor respekt för rollen och det enorma arbete som Björn har gjort under en mycket lång tid", säger Henrik Jurelius till klubbens hemsida.

Björn Wesström om sin efterträdare:

"Henrik Jurelius har kompetensen, AIK-erfarenheten och värderingarna som gör att han kan leda och ansvara för den sportsliga verksamheten på Karlberg med full kraft från dag ett".

Henrik Jurelius är 34 år och blev verksam i AIK:s ungdomsfotboll 2010. Han har även arbetat som sportchef för klubbens damlag (2011-2012) och som koordinator på herrlagets träningar innan han blev assisterande sportchef 2018.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons