Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kalla avslutade säsongen med virtuellt lopp

Eftersom skidsäsongen 2019–2020 inte kunde fullföljas som planerat valde Svenska skidförbundet att runda av med ett virtuellt skejtlopp på 15 kilometer.
En som ställde upp var landslagsstjärnan Charlotte Kalla – som nu har tävlat färdigt för i år.
Skidor • Publicerad 5 april 2020
Tävlingssäsongen är avslutad för Charlotte Kalla. Arkivbild.
Tävlingssäsongen är avslutad för Charlotte Kalla. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen

"Tävlingssäsongen 19/20 är avslutad för min del. Tillsammans med @skiteamswexc åkte jag ett virtuellt skejtlopp på fantastiska förhållanden på Södra Berget!", skriver 32-åringen på Instagram.

Resultatet i spåret, utanför Kallas hemstad Sundsvall, registrerades via mobiltelefonen eller en träningsklocka med appen Race One.

Annons

Deltagarna har fram till klockan 12 på söndagen på sig att avsluta det virtuella loppet, som ska köras på valfri plats på snö i landet, och måste rapportera in sitt resultat före klockan 13.

Världscupen tog slut i samband med att landslaget skulle avsluta säsongen i USA och Kanada i mitten av mars. Tävlingarna stoppades dock på grund av coronavirusets utbrott.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons