Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kinseys vändning – fortsätter över OS

Erika Kinsey satsar mot OS i Tokyo.
Höjdhoppsveteranen, som har tvekat på en vidare elitsatsning efter att spelen flyttats till nästa år, har ändå bestämt sig för en fortsättning.
Friidrott • Publicerad 8 april 2020
Erika Kinsey misslyckades på VM i Doha förra året, men fortsätter satsa mot OS nästa år. Arkivbild.
Erika Kinsey misslyckades på VM i Doha förra året, men fortsätter satsa mot OS nästa år. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

– Jag kommer att fortsätta. Med allt som händer nu är det svårt att ha ett mål och då kändes träningen mest naturlig. Jag känner att det är rätt beslut – jag har mycket kvar att ge, säger 32-åringen till SVT.

Kinsey, som bor i den amerikanska delstaten Ohio med sin man Daniel, misslyckades stort på VM i Doha förra året när hon åkte ut redan i kvalet.

Annons

Hon hade tänkt avsluta karriären med OS i år. Men i samband med att sommarspelen i Tokyo flyttades på grund av coronapandemin öppnade hon för att avsluta karriären, utan ett sista stort mästerskap, och bilda familj.

– Jag har verkligen en längtan efter att skaffa familj så det har varit viktigt (att fundera). Men sedan blev ju OS ett år framåt och då kändes det som att det inte är så mycket ändå, säger Erika Kinsey.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons