Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kolmården öppnar till påsk – försiktigt

Kolmårdens djurpark utanför Norrköping öppnar delar av djurparken till påsk.
Coronovirus • Publicerad 8 april 2020
Kolmårdens djurpark utanför Norrköping öppnar delar av djurparken till påsk. Arkivbild.
Kolmårdens djurpark utanför Norrköping öppnar delar av djurparken till påsk. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Till en början gäller det endast för besökare med årskort och de som bor på Vildmarkshotellet i anslutning till parken. Max 1 500 personer kommer att släppas in i parken samtidigt.

– Vi öppnar inte för allmänheten. Det blir en omsorgsfull öppning. Man måste förboka sitt besök för vi har begränsat antal platser, säger Annika Troselius informationschef på Parks and Resorts.

Delfinariet stängt

Annons

Vissa attraktioner som skapar folksamlingar, som delfinariet, är stängda. Men Bamses värld är öppet – med undantag av tivoliområdet.

– Man kan träffa Bamse och hans vänner. Men farmor följer Folkhälsomyndighetens råd och håller sig hemma, säger Troselius.

Också andra djurparker håller öppet. Djurparker omfattas inte av regelverket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Däremot områden med åkattraktioner.

Skansen öppet

Skansen i Stockholm har öppet. Borås djurpark har öppet dagligen under påsklovet och på helgerna resten av april, Nordens ark i Hunnebostrand har öppet varje dag. De flesta av parkerna har begränsningar, ofta är till exempel restauranger är stängda.

Andra parker håller stängt och avvaktar utvecklingen, som Parken Zoo i Eskilstuna. Ölands djurpark och Furuvik i Gävle.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons