Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Konstpaus på led-skärmar i Stockholm

Kultur • Publicerad 11 februari 2020
Konstnären Katarina Löfströms verk ska visas på led-skärmar i Stockholm. Arkivbild.
Konstnären Katarina Löfströms verk ska visas på led-skärmar i Stockholm. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Nyproducerade verk av inbjudna konstnärer ska visas på flera stora led-skärmar i Stockholm, i projektet "Konstpaus". Först ut är konstnären Katarina Löfström som visar två verk: "Grand Mal" vid Stureplan, och "Petite mort" i korsningen Sveavägen och Kungsgatan.

Initiativet är ett samarbete mellan Stockholm konst, Atracta och Hufvudstaden.

Annons

"Att på det här sättet ta plats mitt i staden med rörlig bild och utvidga rummet för den offentliga konsten känns angeläget och spännande. Vi vill arbeta med starka konstnärskap som förmår bryta av mot det snabba tempot och de kommersiella intrycken i staden", säger Stefan Hagdahl, chef på Stockholm konst, i ett pressmeddelande.

Katarina Löfström, född 1970, är utbildad vid Konstfack. I "Grand Mal" har hon abstraherat bilder av män till en obestämd form av pixlar som påminner om en fantombild.

Verken visas mellan 14 februari och 8 maj, var femtonde minut.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons