Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Korttidsarbete för tusentals SJ-anställda

Ekonomi • Publicerad 3 april 2020
SJ:s personal går ner i arbetstid. Arkivbild.
SJ:s personal går ner i arbetstid. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Från och med fredagen ska knappt hälften av SJ:s 3 000 månadsanställda personal gå ned i arbetstid. Syftet är att sänka bolagets kostnader samtidigt som man snabbt ska kunna växla upp verksamheten när tågresandet ökar.

"Vi använder korttidsarbete som en tillfällig åtgärd för att kunna behålla våra kompetenta medarbetare, men samtidigt sänka våra kostnader under en ekonomiskt ansträngd period. Det är viktigt att poängtera att detta inte är en form av uppsägning. Så snart situationen vänder tillbaka vill vi så snabbt som möjligt kunna växla upp vår verksamhet igen", säger SJ:s HR-direktör Mats Pettersson i ett pressmeddelande.

Andra åtgärder som SJ vidtagit för att minska kostnaderna är att skjuta upp inplanerade projekt, avveckla konsulter och tidsbegränsade anställningar, samt minska antalet avgångar.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons