Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kraftig ökning av virusdöda i Storbritannien

I Storbritannien har dödstalet till följd av coronaviruset stigit med 24 procent, meddelar landets hälsodepartement.
Storbritannien • Publicerad 2 april 2020
Storbritanniens Boris Johnson lovar mer coronatester. Johnson, som själv har testat positivt för viruset och som befinner sig i karantän, gav löftet via en videolänk.
Storbritanniens Boris Johnson lovar mer coronatester. Johnson, som själv har testat positivt för viruset och som befinner sig i karantän, gav löftet via en videolänk.Foto: Twitter Boris Johnson/AP/TT

I antal räknat hade den 1 april 2 921 människor mist livet efter att ha blivit coronasmittade.

På torsdagsmorgonen hade totalt 163 194 personer testats i Storbritannien och av dessa bar 33 718 på viruset, enligt departementet.

Annons

Efter hårt tryck från allmänheten har den brittiske premiärministern Boris Johnson också lovat att öka antalet tester. Johnson, som själv har testats positivt för viruset, gav löftet via en videolänk som lades ut på Twitter i onsdags kväll.

– Vi kommer massivt att öka testandet, sade Johnson som har satt sig själv i karantän i den privata våningen i premiärministerns kansli 10 Downing Street.

– Som jag har sagt vecka efter vecka: Detta är vägen framåt, det är så här vi ska lösa coronavirusets pussel, det är så här vi kommer att besegra det till slut.

I den kritik om tester som riktats mot den brittiska regeringen har ofta framhållits att Tyskland har testat omkring 500 000 människor i veckan. Kapaciteten i Storbritannien har legat på cirka 13 000 i veckan.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons