1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Fortsatt explosionsrisk efter garagebrand

En kraftig brand i ett garage i Hällbybrunn i Eskilstuna kommun stoppade tågen och tvingade boende i området att evakuera sina hem. På grund av explosionsrisken kommer flera hus att vara fortsatt evakuerade, fram till torsdag.
En brand i ett garage orsakade kraftig rökutveckling. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Larmet om branden kom tidigt på onsdagsmorgonen och på grund av den kraftiga rökutvecklingen utfärdades ett VMA (viktigt meddelande till allmänheten) som under förmiddagen drogs tillbaka.

På grund av explosionsrisk valde polisen att stänga av järnvägen och spärra av området.

– Det största problemet är att det finns gastuber i den här byggnaden, säger Gunnar Henriksson vid räddningstjänsten till TT.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Tågstopp hävt

Tågstoppet påverkade regionaltågen på sträckorna Örebro – Eskilstuna – Stockholm C och Linköping – Eskilstuna – Sala. Vid 10.45 hävdes stoppet, men förseningar och inställda avgångar kan förekomma, enligt Trafikverket.

– Vi har satt upp barriärer mot järnvägen så att tågtrafiken kan komma igång, säger Lina Toth vid räddningstjänsten.

Det är fortsatt avspärrat kring brandplatsen och kommer att vara det de kommande 24 timmarna, meddelar räddningstjänsten.

Garaget får brinna ner och inga andra byggnader hotas av elden, skriver . Från början var tanken att gasflaskorna inne i garaget skulle skjutas sönder under kontrollerade former, men räddningstjänsten kommer att låta flaskorna vara.

Evakuering av boende

– De står inomhus och det är för farligt för att kunna komma åt och skjuta dem. Det finns ju explosionsrisk, säger Lina Toth.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet, men det finns i dagsläget ingen misstänkt. Boende i närheten evakuerades på onsdagsförmiddagen och fyra hus kommer att vara fortsatt evakuerade till torsdag, meddelar polisen.

Ingen person ska vara skadad. Vad som orsakat branden är oklart.