Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kritisk mot Uefabeslutet: Säger att vi ljuger

Robin Quaison har kritiserat Uefa som inte straffade Rumänien för supportrarnas rasistiska påhopp mot honom och Alexander Isak.
Nu får han stöd av förbundskaptenen.
Fotboll • Publicerad 3 april 2020
Förbundskapten Janne Andersson och Robin Quaison under en landslagsträning. Arkivbild.
Förbundskapten Janne Andersson och Robin Quaison under en landslagsträning. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Bara några dagar efter EM-kvalmatchen i Bukarest beslutade Europeiska fotbollsförbundet Uefa att fria Rumänien från anklagelserna om rasism riktade mot Alexander Isak och Robin Quaison.

Detta kritiserade Quaison i en intervju med Svenska fotbollförbundet häromdagen.

Annons

– Uefa frågade oss och vi berättade vad som hänt. Signalen de skickar till mig är att jag och Alex ljuger och det är inte okej för mig, sade Quaison.

Janne Andersson stöttar sina spelare.

– Det Uefa säger indirekt, genom att inte göra några åtgärder, är att vi ljuger. Att det inte var som Alex och Robin har beskrivit det. Det är den tolkning jag gör, säger Andersson till Dagens Nyheter.

Han tycker också att det är ett märkligt system att Svenska fotbollförbundet inte anses vara en part i målet och därför inte får reda på varför Uefa tog beslutet att fria Rumänien.

– Om det är vi, våra spelare, som blir kränkta är det jättemärkligt att vi inte är en part i målet. Det måste vara ett helt unikt system att det kan få vara på det sättet, säger Andersson.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons