Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kurder: Första virusfallet i nordöstra Syrien

Syrien • Publicerad 17 april 2020
Arbetare desinficerar gatorna i staden Qamishli i nordöstra Syrien för att hindra smittspridning. Bild från den 24 mars.
Arbetare desinficerar gatorna i staden Qamishli i nordöstra Syrien för att hindra smittspridning. Bild från den 24 mars.Foto: Baderkhan Ahmad/AP/TT

Det kurdstyrda området i nordöstra Syrien rapporterar att ett första fall av coronaviruset har bekräftats av världshälsoorganisationen WHO. Det ska enligt det kortfattade uttalandet handla om en 53-årig man som avled på sjukhus i staden Qamishli den 2 april. Prover som analyserats i Damaskus ska ha bekräftat att mannen smittats av sjukdomen covid-19.

En företrädare för sjukhuset i Qamishli, som står under den syriska regeringens kontroll, förnekar att sjukhuset haft några fall av covid-19. WHO:s kontor i Damaskus har inte kommenterat uppgifterna från den kurdiska administrationen.

Hjälporganisationer har uttryckt stor oro för att viruspandemin ska nå nordöstra Syrien där sjukvården slagits i spillror av inbördeskriget och där tusentals människor är instängda i läger för IS-anhängare.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons