Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kvalet stryks – alla får vara med i finalen

Inga tävlingar, inga möjligheter att ta kvalpoäng för att nå finalen.
Så vad gör man då?
Alla får vara med och hoppa om slutsegern.
Ridsport • Publicerad 17 april 2020
Peder Fredricson, här på All In, behöver inte oroa sig för att missa finalen i Nations Cup i oktober. Samtliga kvalande nationer får vara med. Arkivbild.
Peder Fredricson, här på All In, behöver inte oroa sig för att missa finalen i Nations Cup i oktober. Samtliga kvalande nationer får vara med. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Det Internationella ridsportförbundet, FEI, låter samtliga kvalande nationer vara med när det drar ihop sig i laghoppningen i Barcelona i oktober – om finalen går att genomföra, vill säga.

Sverige är ett av tio lag från förstadivisionen som är med i finalen i Nations Cup. Förra året kom förbundskaptenen Henrik Ankarcronas lag (Peder Fredricson, Fredrik Jönsson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek) trea i finalen på Real Club de Polo de Barcelona

Annons

Eftersom den internationella tävlingskalendern har många inställda tävlingar framöver på grund av coronapandemin räknas inga kvaltävlingar i nationshoppningen.

En konsekvens är också att inget lag flyttas ned från division 1.

I dagsläget är samtliga deltävlingar under maj och juni inställda. Falsterbo i början av juli kan bli den första. Arrangören väntar med att ta ett beslut om det blir tävlingar – och 100-årsjubileum – i sommar.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons