Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

STCC-premiären skjuts upp

STCC-premiären på Ring Knutstorp skjuts upp.
STCC • Publicerad 3 april 2020
STCC-premiären på Ring Knutstorp skjuts upp. Det kommer att dröja innan bilarna åter är ute på banan. Arkivbild.
STCC-premiären på Ring Knutstorp skjuts upp. Det kommer att dröja innan bilarna åter är ute på banan. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevang
Mikaela Åhlin-Kottulinsky är klar för sin fjärde säsong i serien och Robert Dahlgren kommer att försöka försvara sin mästartitel.
Mikaela Åhlin-Kottulinsky är klar för sin fjärde säsong i serien och Robert Dahlgren kommer att försöka försvara sin mästartitel.Foto: Joakim Åström/PWR

Det är en tradition för STCC att inleda årets serie på skånska Ring Knutstorp. Men loppen som var planerat till den 15–16 maj kommer att skjutas upp. Målet är att mästerskapet ska bli av och köras längre fram under året.

– Vi kommer att köra tävling. Frågan är bara när och hur. Men vi måste ut och åka för allas skull. Att man ställer in helt, det finns inte på kartan, säger Fredrik Lestrup, teamchef för Lestrup Racing Team.

Resa sig på nytt

Annons

Efter konkursen i mars 2019 blev förra säsongen ett mellanår. Nu var det tänkt att STCC skulle resa sig och på nytt erbjuda motortävlingar med hög klass.

Så kom coronaviruset och slog kalendern i spillror.

– Det här är som en skräckfilm. Vem hade kunna tänka att världen skulle stänga ner i tre månader? säger Magnus Öhrström, vd för Ring Knutstorp.

Bakom kulisserna har det pågått en frenetisk diskussion mellan STCC, promotorn, teamen och supportklasserna.

Inte utan publik

Många team befarade att man skulle försöka köra tävlingar utan publik.

– Man kan inte genomföra det utan publik. Det är bättre att vänta och genomföra det på riktig. Det kommer en tid efter corona, säger Fredrik Lestrup.

Nu väntar alla på att besked från STCC när serien kan tänkas komma igång.

– Ska vi flytta tävlingen vill jag flytta den till i höst, säger Magnus Öhrström.

– Tidigast i sommar någon gång tycker jag man ska sätta igång och så kör vi varannan helg fram till oktober, säger Fredrik Lestrup.

Besked lär komma snart, kanske redan efter påskhelgen.

Annons

Trots att starten skjuts upp tillkännagavs i dag nya förare. Både Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky återvänder och kör ytterligare en säsong för PWR Racing.

Fler förare lär dessutom vara på väg in.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons