Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Läkare misstänks för hostningshot på gatan

Brott • Publicerad 8 april 2020
En läkare hotade människor på gatan med att hosta och spotta på dem för att smitta dem med coronaviruset. Arkivbild.
En läkare hotade människor på gatan med att hosta och spotta på dem för att smitta dem med coronaviruset. Arkivbild.Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix/TT

Den man som misstänks ha hotat människor på gatan i Eskilstuna med att hosta och spotta på dem för att smitta dem med coronaviruset är en läkare, rapporterar P4 Sörmland.

Mannen misstänks för försök till grov misshandel och har stängts av från sitt arbete medan polisens utredning pågår. Region Sörmland vill inte kommentera det hela mer än så, enligt radion.

Annons

Polisen larmades om mannen i söndags kväll och flera medier rapporterade om händelsen då, men det fanns i det skedet inga uppgifter om den misstänktes yrkestitel.

Han bedömdes vara berusad, men inte i behov av vård och sannolikt inte smittad av coronaviruset.

– Vi har förväntningar på att arbetsgivaren agerar för att ta reda på vad det är som ligger till grund för det här beteendet och om den här individen behöver stöd på något sätt, säger Marie Engman, ordförande i Sörmlands läkarförening, till P4 Sörmland.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons