Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Laver Cup offer för coronakrock

Tennis • Publicerad 17 april 2020
Björn Borg höjer Laver Cup-pokalen till skyn efter segern för två år sedan. Nästa upplaga av lagtävlingen spelas först nästa år. Arkivbild.
Björn Borg höjer Laver Cup-pokalen till skyn efter segern för två år sedan. Nästa upplaga av lagtävlingen spelas först nästa år. Arkivbild.Foto: Jim Young/AP/TT

Tennisens Laver Cup skjuts upp och spelas först nästa år. Lagmatchen mellan Europa och ett världslag hamnar i kläm eftersom Franska mästerskapen flyttats till samma datum från månadsskiftet maj-juni på grund av coronakrisen.

Årets match skulle ha spelats i Boston den 25-27 september, men blir nu istället av i samma stad vid samma tid nästa år.

Annons

Björn Borg är lagledare för Europalaget, som vann fjolårets tävling med bland annat Roger Federer och Rafael Nadal som ankare.

"För mig som kapten för Europalaget är det här årets viktigaste vecka. Nu ser jag fram emot att se alla i Boston nästa år", skriver Borg på Instagram. "Ta det försiktigt och ta hand om varandra", avslutar han.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons