Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Liberalerna: Det behövs fler åtgärder

Politik • Publicerad 3 april 2020
Liberalernas ekonomiskpolitiske talesperson Mats Persson anser att regeringen behöver göra mera för att rädda jobb och företag. Arkivbild.
Liberalernas ekonomiskpolitiske talesperson Mats Persson anser att regeringen behöver göra mera för att rädda jobb och företag. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Liberalerna anser att regeringens och Centerns och Liberalernas åtgärder mot krisen hittills inte räcker.

– Vi behöver göra mer, säger partiets ekonomiskpolitiske talesperson Mats Persson på en pressträff.

Annons

Han anser att det finns utrymme och behov att göra mer för att värna jobb, företag och för att undvika massarbetslöshet.

– Kostsamma åtgärder nu minskar risken för ännu mer kostsamma åtgärder i morgon, säger Persson.

Enligt Mats Persson behövs det sannolikt lika mycket till i närtid som regeringen hittills har gjort. De stödpaket som regeringen tillsammans med C och L presenterat ligger på cirka 100 miljarder kronor i kostnader för staten.

Exakt vad som ska göras, går Mats Persson inte in på i detalj. Ett förslag han nämner är att staten bör ta en större del av lönekostnaderna för korttidspermitteringarna.

Om beskedet från Liberalerna är ett uttryck för att det råder oenighet mellan regeringen och C och L, vill Mats Persson inte säga.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons