Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lindex-ägare ansöker om rekonstruktion

Ekonomi • Publicerad 6 april 2020
Lindexchefeen ser stark onlineförsäljning i coronakrisen. Arkivbild.
Lindexchefeen ser stark onlineförsäljning i coronakrisen. Arkivbild.Foto: Helena Landstedt/TT

Den finländska Lindex-ägaren Stockmann har beslutat om att ansöka om företagsrekonstruktion, skriver Stockmann i ett pressmeddelande.

Ansökan kommer trots att både Stockkmann och Lindex haft stor tillväxt i onlineförsäljningen i coronakrisen. Stockmann konstaterar att detta inte kan kompensera för den drastiska nedgången i kundflöden i den exceptionella situation som råder.

Annons

Varken Lindex eller Stockmanns baltiska varuhus berörs av rekonstruktionsprocessen, enligt Stockmann.

"Att våra ägare Stockmann i dag har ansökt om företagssaneringsförfarande påverkar inte Lindex verksamhet. Lindex är ett dotterbolag med en oberoende och stabil verksamhet", skriver Lindex vd Susanne Ehnbåge i en kommentar.

"Coronaviruset och dess effekter har påverkat retailbranschen markant och oss som företag. Men vi ser i denna extraordinära situation att tillväxten online har förstärkts ytterligare och våra strategiska satsningar inom den digitala utvecklingen fortlöper", tillägger hon.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons