Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Liverpool backar – permitterar inte

Fotboll • Publicerad 6 april 2020
Liverpool ändrar sig och permitterar inte delar av sin personal på Anfield. Arkivbild.
Liverpool ändrar sig och permitterar inte delar av sin personal på Anfield. Arkivbild.Foto: Jon Super/AP/TT

Liverpools ägare pudlar om beslutet att permittera anställda och låta de brittiska skattebetalarna ta större delen av lönekostnaden.

"Vi drog fel slutsats i förra veckan och är verkligen ledsna för det", skriver Peter Moore, klubbens vd, i ett uttalande.

Annons

I helgen lät Premier League-ledaren meddela att delar av personalen korttidspermitteras för att spara pengar under viruskrisen. Ett beslut som fick hård kritik, inte minst från före detta spelare. På Twitter skrev Jamie Carragher:

"Jürgen Klopp visade medkänsla från början av den här pandemin, spelare i representationslaget är involverade i lönereduceringen i Premier League. Sedan går all respekt och goodwill förlorad, inte bra."

Manchester United meddelar samtidigt att klubben inte har för avsikt att permittera någon av sina runt 900 anställda. Klubben betalar dessutom fortsättningsvis ut ersättning till deltidsanställda som jobbar på matchdagar, trots att inga matcher spelas.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons