Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Livstecken från president Ortega

Nicaragua • Publicerad 16 april 2020
Nicaraguas president Daniel Ortega har talat i direktsänd tv – efter att inte ha setts till på över en månad. Arkivbild.
Nicaraguas president Daniel Ortega har talat i direktsänd tv – efter att inte ha setts till på över en månad. Arkivbild.Foto: Alfredo Zuniga/AP/TT

Efter att inte ha synts till i offentligheten på över en månad, något som lett till envisa spekulationer om hans hälsotillstånd, framträdde Nicaraguas president Daniel Ortega på onsdagskvällen lokal tid i direktsänd tv.

Presidenten gick inte in på vad han haft för sig de senaste 33 dagarna. I stället försäkrade han tittarna om att landets beredskap är god.

Annons

– Vi har kapaciteten att ta hand om coronapatienter, sade Ortega.

Nicaragua har enbart rapporterat nio bekräftade fall av covid-19, betydligt lägre än grannländerna, och är en av få nationer i världen som inte stängt ner delar av samhället eller infört regler för offentliga sammankomster.

– Vi har inte slutat arbeta, för om människor inte arbetar kommer de att dö. Vi är ett land av arbetande människor, människor som inte tänker dö av hunger, sade Ortega.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons