Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Lollapalooza i Stockholm ställs in

Lollapalooza skjuts upp till nästa år, meddelar Live Nation.
Festivalen skulle ha ägt rum den 26–28 juni på Gärdet i Stockholm och bland andra Pearl Jam, Post Malone, Kendrick Lamar, Ellie Goulding och Camila Cabello var inbokade artister.
Musik • Publicerad 10 april 2020
Billie Eilish framträdde på förra årets Lollapalooza. Arkivbild.
Billie Eilish framträdde på förra årets Lollapalooza. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Datumet för 2021 års festival är 2–4 juli och de som har köpt biljetter till sommarens inställda upplaga kommer att kunna använda dessa nästa år. Det går också att pengarna tillbaka för redan inköpta biljetter till 2020 års festival.

Tidigare har Live Nation varit hoppfulla om att ändå kunna genomföra Lollapalooza, som förra sommaren lockade 56 000 besökare.

"Saknar motstycke"

Annons

Anna Sjölund, konsert- och festivalchef på Live Nation, säger att det var svårt att föreställa sig att man inte skulle få upprepa succén.

"Vi hade då aldrig kunnat föreställa oss att vi skulle hamna i en situation där vi inte skulle få ge fansen från hela världen den upplevelsen i år igen – men det här är tider som saknar motstycke. Nu måste vi blicka framåt, fokusera på att ta hand om de som behöver det mest, följa råden från våra myndigheter och börja arbeta på 2021 års festival", säger hon i ett uttalande till TT.

Pearl Jam spelar

Åtminstone ett av årets inbokade band följer med uppställningen till nästa år, skriver festivalledningen i ett pressmeddelande.

"Vi kan redan nu meddela att Pearl Jam kan bekräfta att de kommer att spela på Lolla Stockholm 2021. Vi kommer att spendera följande månader med att sätta ihop en ny fantastisk line-up för nästa års festival."

Beslutet att ställa in festivalen kommer dagar efter att statsepidemiolog Anders Tegnell sagt till TT att det "ser mörkt ut" för sommarens alla musikfestivaler.

"Att samla väldigt mycket folk från olika delar av landet under de tidiga delarna av sommaren, oddsen är inte jättebra för att det kommer att fungera", sade han.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons