GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Lovette Jallow får Raoul Wallenbergpriset

Utmärkelser • Publicerad 27 augusti 2019
Lovette Jallow är känd som föreläsare och aktivist och grundaren av Black Vogue, ett forum om mode och skönhet för människor med mörkare hudton. Arkivbild.
Lovette Jallow är känd som föreläsare och aktivist och grundaren av Black Vogue, ett forum om mode och skönhet för människor med mörkare hudton. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Föreläsaren och aktivisten Lovette Jallow tilldelas årets Raoul Wallenbergpris.

Enligt prisets jury kämpar Jallow för "marginaliserade grupper och minoriteter i samhället som drabbas av missgynnande strukturer". Hennes arbete leds av en "klar inre kompass" och ett "starkt civilkurage", enligt motiveringen.

Sedan 2017 driver Lovette Jallow organisationen Action4humanity som verkar mot bland annat rasism och diskriminering och det är för det arbetet hon prisas.

Raoul Wallenbergspriset delas sedan 2013 ut varje år till någon som i Raoul Wallenbergs anda arbetar mot främlingsfientlighet och intolerans samt för alla människors lika värde. Bland de tidigare pristagarna finns bland annat Hédi Fried, Emerich Roth och Jonathan Leman.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.