Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Lucinda Riley-roman ges ut i förtid

Litteratur • Publicerad 10 april 2020
Lucinda Rileys romaner har sålts i 300|000 exemplar i Sverige. Pressbild.
Lucinda Rileys romaner har sålts i 300|000 exemplar i Sverige. Pressbild.Foto: Roni Rekomaa

Bokförlaget Strawberry Publishing gör tvärtemot många andra förlag under coronakrisen och tidigarelägger utgivningen av Lucinda Rileys roman "Fjärilsrummet". Den irländska författaren är mest känd i Sverige för sin serie "De sju systrarna" om sju adoptivsystrar.

Sammanlagt har Lucinda Rileys böcker sålts i 300 000 exemplar i Sverige och Strawberry Publishing, som ägs av bland andra entreprenören Petter Stordalen, uppger att man ville göra något för bokhandlarna och tidigarelägger utgivningen till den 17 april i stället för 11 maj.

Annons

"I en tid som denna, med oro och stängda dörrar, behöver vi mer än någonsin fly verkligheten då och då. 'Fjärilsrummet' är ett uppslukande familjedrama som till skillnad från 'De sju systrarna'-serien mest fokuserar på nuet. Men liksom i alla Riley-böcker får man en härlig blandning av hemligheter, dramatik och kärlek", säger förläggaren Karin Linge Nordh i ett pressmeddelande.

I höst kommer "Solsystern", den sjätte delen i "De sju systrarna"-serien.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons