Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

LFV varslar 500 tjänster

Ekonomi • Publicerad 16 april 2020
Storvarsel på LFV. Arkivbild.
Storvarsel på LFV. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Flygtrafiken har minskat drastiskt under coronapandemin och nu varslar LFV (tidigare Luftfartsverket) motsvarande cirka 500 tjänster av de totalt cirka 1 100 medarbetarna.

"Varslet avser Norrköping, Stockholm, Malmö och Göteborg vilket är orter där LFV har många medarbetare. LFV är leverantör av civil och militär flygtrafiktjänst och vi ska leverera på våra uppdrag", skriver LFV på sin sajt.

Annons

"Nu inleds ett omställningsarbete tillsammans med de fackliga organisationerna. Regelverket för korttidspermittering gäller inte statliga arbetsgivare", konstaterar LFV.

LFV är ett statligt affärsverk som sköter flygtrafikledning och flygtrafikledningstjänster på flera platser i Sverige.

Från fackligt håll efterlyses åtgärder från regeringen.

"Det vore ansvarslöst att låta varslen gå till reella uppsägningar. Nu måste regeringen lösa detta, antingen genom att låta LFV omfattas av de nya reglerna kring korttidspermitteringar, eller tillföra extra medel till LFV för att klara att behålla flygledningen intakt", säger Britta Lejon, förbundsordförande på Fackförbundet ST, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons