Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lufthansa förlorar elva miljoner i timmen

Ekonomi • Publicerad 8 april 2020
Lufthansas vd Carsten Spohr kan konstatera att på grund av coronautbrottet tappar flygbolaget över en kvarts miljard kronor om dagen. Arkivbild.
Lufthansas vd Carsten Spohr kan konstatera att på grund av coronautbrottet tappar flygbolaget över en kvarts miljard kronor om dagen. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

Tysklands dominerande flygbolag Lufthansa förlorar en miljon euro – i timmen. Detta pågår natt och dag och kommer sannolikt att fortsätta i månader, säger vd:n vd Carsten Spohr i en videosänd information till personalen.

Tappet motsvarar drygt en kvarts miljard kronor om dagen.

Annons

Påfrestningen på bolagets kassareserv, som följd av coronaviruset, innebär att Lufthansa ska ansöka om statligt stöd i Tyskland, Schweiz, Belgien och Österrike, meddelar Carsten Spohr.

– Jag är optimistisk om att samtalen i Bern, Berlin, Bryssels och Wien kommer att ge bra och positiva resultat, säger han i videon.

Virusutbrottet har lett till att Lufthansa tvingats parkera över 90 procent av sin flotta på marken.

SAS samarbetar tillsammans med Lufthansa inom ramen för linjenätverket Star Alliance.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons