Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Luleå har inte råd med målvaktsstjärnan

Coronapandemin tvingar topplaget Luleå att dra i nödbromsen.
Spelarbudgeten sänks med fem miljoner kronor och klubben kan i nuläget inte erbjuda stjärnmålvakten Joel Lassinantti nytt kontrakt.
Ishockey • Publicerad 17 april 2020
Luleå har inte råd att behålla målvaktsstjärnan Joel Lassinantti. Arkivbild.
Luleå har inte råd att behålla målvaktsstjärnan Joel Lassinantti. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Luleå vann grundserien i SHL överlägset, men jakten på SM-guld ställdes in när Svenska ishockeyförbundet beslöt att ställa in resten av säsongen på grund av coronautbrottet.

Redan nu syns de ekonomiska effekterna av coronapandemin. Luleå har svårt att fylla de sista platserna i spelartruppen med stora namn.

Annons

Populäre stjärnmålvakten Joel Lassinantti, född och uppvuxen i Luleå, har visserligen aviserat att hans huvudspår är att fortsätta karriären utomlands, men enligt NSD saknar han ännu så länge erbjudanden.

Forwarden Konstantin Komarek, som återvände från Malmö i slutet av säsongen, har också utgående kontrakt.

– Vi vill inget hellre än att Joel och Konstantin ska spela för Luleå Hockey. Det vore helt underbart om vi kunde behålla dem. I den ursprungliga spelarbudgeten fanns det fem miljoner till. Men vi tror att vi kommer tappa ungefär 15 miljoner i intäkter under den kommande säsongen, säger Stefan Enbom till tidningen.

Luleå har också nämnts som en av frontklubbarna i jakten på Timrås forwardsstjärna Jonathan Dahlén. Men ekonomin sätter stopp.

– Det är helt omöjligt. Vi hade förmodligen inte haft råd med honom innan heller, säger Enbom.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons