1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Rönnberg: "Kommer inte upp i attityd"

Frölundas segertåg tog stopp borta mot Malmö.
Efter sex raka vinster föll serieledaren med 2–3.
Frölundas tränare Roger Rönnberg tycker att hans spelare saknade rätt attityd borta mot Malmö. Serieledaren föll med 2–3.
Foto: Andreas Hillergren/TT

Efter en skakig start på SHL-säsongen hoppade det regerande mästarlaget Frölunda i gång. Borta mot Malmö bröts dock den sex matcher långa segersviten, varav fyra under ordinarie tid.

– Vi förlorar väldigt mycket närkamper och det går inte mot Malmö. De strider väldigt bra. Jag tycker inte att vi har den kampmoral och den attityd vi har sett på laget tidigare. Men det är första gången jag känner så, säger tränaren Roger Rönnberg.

– Det som skiljer de här lagen i dag är den totala attityden att göra allt för att vinna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

"Ta fram motorsågen"

Tränarkollegan Peter Andersson håller i princip med om matchanalysen. Han tycker att Malmö inte var bra med puck, men hittade en väg att vinna ändå.

– Vi jobbar grymt hårt. Vi spelar med stort hjärta och uppoffrande. Alla spelar för varandra, vilket jag inte tycker att vi har gjort alla matcher under säsongen, säger Malmötränaren.

Den tredje perioden blev mållös, men några billiga utvisningar på Malmöspelare gjorde ändå att Frölunda kunde pressa på för en kvittering.

– Jag har en jäkla lust att ta fram motorsågen, men jag tänker inte göra det, säger Andersson om domarinsatsen.

För Malmöforwarden Carl Persson var det en extra skön seger. I upptakten av den andra perioden skickade 24-åringen in 2–0 bakom Johan Mattsson – efter att Frederik Storm gett Malmö ledningen i den första akten. Målet var Perssons första poäng för säsongen.

– Förra året var bedrövligt och jag har inte startat jättebra i år heller. Det var skönt att jag äntligen fick utdelning, säger Persson.

Han värvades till Malmö förra våren efter att ha gjort 24 poäng i SHL-grundserien (13 mål/11 assist) för Karlskrona. Persson valde dock att ansluta till NHL-klubben Nashvilles organisation, men i Nordamerika fick han nöja sig med ett fåtal matcher för ECHL-klubben Atlanta Gladiators.

För ett knappt år sedan valde han att återvända till Sverige och Malmö.

– Jag hade väl lite stukat självförtroende när jag kom hem till Sverige. Nu när jag ändå fått en hel sommar med laget och kunnat träna fysträning här hemma och fått börja från start börjar jag ändå känna igen mig mer och mer.

"Jäkla magplask"

Matchavgörande för Malmö mot Frölunda blev Carl-Johan Lerbys 3–1-mål. Bortalagets reduceringar svarade Ryan Lasch och Anders Grönlund för.

Efter sex raka vinster tänker Frölunda, som fortsatt är serieledare, påbörja en ny segersvit. Innan landslagsuppehållet väntar Brynäs på bortais – Gävlelaget som körde över Frölunda i SHL-premiären i Scandinavium med 5–2.

– Det är klart att vi vill ha revansch. Det var ett jäkla magplask, men sedan har det hänt mycket sedan dess, säger lagkaptenen Joel Lundqvist.

Läs mer

Ronneby

Larm om brand i bil E22

just nu

Sölvesborg

Man bröt sig in på återvinning - upptäcktes i container

61-åringen är nu misstänkt för olaga intrång.

Karlskrona

SKADEGÖRELSE: Fönsterkross och klotter på skola

Flera fönster har krossats och någon har sprayat på flera ytor på Rosenfeldtsskolan.

Sport

Duplantis hoppar Karlskrona

Stavhoppstouren stannar till – men utan världsstjärnan

Karlskrona

Soldat skadade sig vid övning

”Jag har begränsad rörelse- och aktionsförmåga.”

Olofström

Stor hastighetskontroll: Så blev resultatet

Under onsdagen utfördes flera kontroller i kommunen.