Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man bröt utegångsförbud – sköts ihjäl

Nigeria • Publicerad 3 april 2020
En nästan folktom gata i Lagos, Nigeria.
En nästan folktom gata i Lagos, Nigeria.Foto: Sunday Alamba/AP/TT

En man i Nigeria som gick ut, trots landets order att stanna hemma, sköts ihjäl i torsdags av en soldat med uppdrag att se till att folk följde reglerna, enligt polisen.

Nigeria har infört en rad åtgärder som innefattar karantän i flera stora städer för att minska spridningen. Hittills har knappt 200 personer bekräftats smittade varav två har avlidit.

Annons

Händelsen som inträffade i staden Warri, i delstaten Delta i sydost, utlöste protester bland arga unga medborgare och fördöms av senatorn Ovie Omo-Agege, som representerar regionen.

– De som beviljats att bära vapen för att skydda nationen borde förstå att det kommer med ett ansvar, säger Ovie Omo-Agege och tillägger att militären sagt att de gripit soldaten.

Samtidigt uppger en journalistförening i delstaten att reportrar som bevakar hur coronaviruset påverkar befolkningen har trakasserats.

"Journalisterna attackerades av nitiska medlemmar ur insatsstyrkan medan de bevakade graden av efterlevnad av direktiven att stanna hemma", skriver organisationen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons