Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man hostade på förbipasserande – greps

Coronaviruset • Publicerad 6 april 2020
Hostningar och nysningar kan klassas som grov misshandel. Mannen på bilden har inget att göra med händelsen. Arkivbild.
Hostningar och nysningar kan klassas som grov misshandel. Mannen på bilden har inget att göra med händelsen. Arkivbild.Foto: Poppe, Cornelius

En man i 60-årsåldern greps i centrala Eskilstuna under söndagskvällen efter att ha hostat och spottat på förbipasserande. I samband med hostattackerna hävdade mannen att han var smittad av coronaviruset.

Mannen ska enligt polisen ha varit berusad, men ambulanspersonal som kallades till platsen bedömde att han inte var i behov av sjukvård.

Annons

– Vi vet inte om den här mannen är smittad eller inte, men ambulanspersonal gjorde bedömningen att det inte var särskilt sannolikt. Huruvida han testas för corona eller inte kommer vara en åklagarfråga, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter Sörmland.

Mannen misstänks för försök till grov misshandel.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons