Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man ihjältrampad av hungrig elefant

Thailand • Publicerad 17 april 2020
En elefant som framträder i Thailand. Många av elefanterna lever under svåra förhållanden. Arkivbild.
En elefant som framträder i Thailand. Många av elefanterna lever under svåra förhållanden. Arkivbild.Foto: World Animal Protection/AP/TT

En thailändsk bonde har trampats till döds av en elefant som letade efter mat, meddelar polisen.

I provinsen Chiang Mai i landets norra delar finns många djurparker som i vanliga fall lockar många turister, men på grund av coronavirusutbrottet har antalet besökare minskat drastiskt, och många av parkerna har tvingats stänga för att stoppa smittspridningen

Annons

Djurrättsaktivister har uttryckt oro över att djuren kommer att svälta när ägarna inte får in pengar för att ge dem mat.

Elefanten som trampade ihjäl den 69-årige bonden kom från en djurpark.

– Eftersom det inte finns några turister på grund av covid-19 hölls elefanten nära floden och den vadade igenom den för att leta mat, säger Suchart Thippayawong vid polisen.

– Elefanten dödade en 69-årig bybo medan han vattnade sina grönsaker.

Polisen utreder händelsen.

Runt 2 000 elefanter finns inom den thailändska turistsektorn. Enligt djurrättsaktivister lever många av dem under undermåliga förhållanden.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons