Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Många befaras döda efter båtolycka i storm

Salomonöarna • Publicerad 4 april 2020
Fartyg för ankar utanför Salomonöarnas huvudstad Honiara. Arkivbild.
Fartyg för ankar utanför Salomonöarnas huvudstad Honiara. Arkivbild.Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT

Flera människor spolades överbord när en båt som evakuerade dem med anledning av coronaviruset fångades mitt i en storm utanför Salomonöarna.

Passagerarna var på väg från huvudstaden Honiara till en ort omkring tolv mil bort där deras hembyar ligger. Båten påbörjade resan sent i torsdags, samtidigt som det tropiska lågtrycket Harold drog in över Salomonöarna och meteorologer avrådde från alla resor som inte var absolut nödvändiga.

Annons

Men kaptenen struntade i rådet, enligt premiärminister Manasseh Sovagare.

– Det är med djup sorg jag tagit emot beskedet att ett antal passagerare saknas efter att ha spolats överbord, säger han, och tillägger att en sökinsats har inletts.

Lokala medier rapporterar att 28 människor mist livet i olyckan.

Myndigheterna, som i ett land med blott omkring 600 000 invånare har begränsade resurser, är redan tyngda av att hantera en kommande coronaepidemi. Salomonöarna är ett av få länder som ännu inte rapporterat några upptäckta fall av viruset.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons