Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Trots HIF:s kris – värvar Martin Olsson

Helsingborg är i ekonomisk kris.
Då presenterar Skåneklubben en prestigevärvning – i form av landslagsbacken Martin Olsson.
"Förhoppningsvis har vi ett bra år framför oss", säger 31-åringen till HIF:s hemsida.
Fotboll • Publicerad 1 april 2020
Martin Olsson. Arkivbild.
Martin Olsson. Arkivbild.Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Helsingborgs oväntade besked om att den allsvenska klubben har värvat Martin Olsson reser oundvikligen en rad frågetecken.

Så sent som i måndags meddelade den ekonomiskt krisande fotbollsföreningen på en presskonferens att klubben skulle gå 17 miljoner back om seriespelet skulle inledas i början av juni.

Annons

– Det betyder att elitlicensen är rökt, sade ordförande Krister Azelius.

Skrivit på korttidskontrakt

Men rekryteringen av Martin Olsson ska inte belasta HIF ekonomiskt och det ska handla om ett korttidskontrakt som gäller fram till den 30 juni.

"Vi förstår att det kan ses märkligt att ta in en spelare i denna situation. När vi får möjligheten att ta in en spelare som Martin Olsson utan att det påverkar vår ekonomi tar vi den möjligheten", säger Robin Lundgren, administrativ chef i HIF, till hemsidan.

Olsson har varit tungt skadedrabbad och varit klubblös sedan han lämnade Championship-laget Swansea förra året. 31-åringen har mångårig erfarenhet i det svenska landslaget, och var bland annat med i VM 2018 och uttagen till januariturnén så sent som i vintras.

"För fotbollen"

"Att få representera sin hemstad där man är uppväxt är en skön känsla. Jag vill bara spela fotboll och komma igång rejält så kontraktet kommer inte påverka klubben. Detta gör jag mer för fotbollen. Min familj, vänner och kusiner är härifrån så det var ganska enkelt beslut", säger Martin Olsson och fortsätter:

"Kroppen känns bra. Jag är sugen på att spela matcher men man måste vara lite smart också. Jag kan inte gå in och spela 90 minuter direkt. Jag tränar på bra och känner mig bra, får jag några pass till är jag redo för matcher".

Om det blir några matcher över huvud taget för vänsterbacken återstår dock att se.

Svenska Fotbollförbundet har gått ut med en skarp avrådan från att spela träningsmatcher och det är högst osäkert om coronakrisen tillåter allsvenskan att komma igång igen innan kontraktet för Martin Olsson löpt ut.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons