Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Migrantläger i Grekland isoleras i två veckor

Grekland • Publicerad 2 april 2020
En ung man i lägret Ritsona har täckt sitt ansikte för att skydda sig mot coronaviruset.
En ung man i lägret Ritsona har täckt sitt ansikte för att skydda sig mot coronaviruset.Foto: Thanassis Stavrakis/AP/TT

Grekland isolerar migrantlägret Ritsona, åtta mil norr om Aten, i två veckor. Minst 21 personer som bor där har konstaterats smittade av coronaviruset. Nu begränsas tillgången till lägret och mat kommer att levereras till de boende, enligt migrationsdepartementet.

Det första fallet från Ritsona upptäcktes när en asylsökande kvinna nyligen förlöstes på ett sjukhus i Aten. Det var också det första fallet som bekräftades bland alla asylsökande som lever i Greklands läger. Staten har genomfört flera vaccinationskampanjer de senaste åren, men inte testat brett för viruset.

Annons

Constantinos Moutzouris, guvernör för de tre öar i Egeiska havet som tagit emot flest migranter, uppmanar Grekland att evakuera alla läger – som ofta är överfulla och med bristande hygien.

"Det finns en omedelbar och stor risk för att viruset ska sprida sig i lägren och konsekvenserna vore katastrofala" skriver han.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons