Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Minister åt lunch med exkollegor – stängs av

Sydafrika • Publicerad 8 april 2020
Vårdpersonal i Kapstaden i Sydafrika testar befolkningen för det nya coronaviruset. Totalt har ungefär hälften av Afrikas länder infört restriktioner för att minska spridningen av det nya coronaviruset.
Vårdpersonal i Kapstaden i Sydafrika testar befolkningen för det nya coronaviruset. Totalt har ungefär hälften av Afrikas länder infört restriktioner för att minska spridningen av det nya coronaviruset.Foto: Nardus Engelbrecht/AP/TT

Den sydafrikanska ministern åt lunch med fem personer hemma hos en tidigare kollega – och bröt därmed mot landets strikta virusrestriktioner. Nu stängs hon av från sitt arbete i två månader.

Kommunikationsminister Stella Ndabeni-Abrahams säger att hon ångrar lunchträffen och har gått ut med en offentlig ursäkt. I den uttrycker hon stöd för president Cyril Ramaphosas budskap.

Annons

"Jag vill ta tillfället i akt och upprepa presidentens uppmaning om att respektera restriktionerna. Det är nödvändiga åtgärder för att sakta ner smittspridningen som har drabbat många länder hårt", heter det i ursäkten.

I Sydafrika har drygt 1 700 personer bekräftats smittade av det nya coronaviruset och 13 dödsfall har rapporterats.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons