Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Misstänkt assistansfusk för miljoner utreds

Brott • Publicerad 17 april 2020
Försäkringskassan kräver att den ekonomiska föreningen betalar tillbaka tolv miljoner kronor och har polisanmält misstänkt assistansfusk. Arkivbild.
Försäkringskassan kräver att den ekonomiska föreningen betalar tillbaka tolv miljoner kronor och har polisanmält misstänkt assistansfusk. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Försäkringskassan misstänker omfattande assistansfusk i en ekonomisk förening i Kronobergs län, och polisen har inlett en förundersökning om grovt bidragsbrott, rapporterar Smålandsposten. Ett tiotal personliga assistenter kommer också att utredas, i deras fall är brottsrubriceringen bidragsbrott.

Försäkringskassan kräver att den ekonomiska föreningen betalar tillbaka tolv miljoner kronor. Enligt myndigheten stämmer inte de personliga assistenternas tidrapporter.

Försäkringskassan slog först larm till Arbetsmiljöverket eftersom assistenterna som jobbar för den ekonomiska föreningen enligt tidrapporterna inte hade någon inlagd veckovila.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons