Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Musikbranschens pandemiförluster kartläggs

Musik • Publicerad 7 april 2020
Musikbranschen drabbas hårt av publikrestriktionerna. Arkivbild.
Musikbranschen drabbas hårt av publikrestriktionerna. Arkivbild.Foto: Tore Meek

Musikbranschen har drabbats hårt av restriktionerna till följd av coronasmittan. Nu samlar riksorganisationerna Svensk Live och Westside Music Sweden in data för hur olika aktörer inom branschen drabbas, någonting som SVT Kultur var först med att berätta om.

Organisationerna har startat datainsamlingen Musiken tystnar, där alla aktörer inom branschen själva kan ange hur de påverkas av coronakrisen. Det kan handla om att en enskild artist blir avbokad, ett stort spelställes förluster eller hur barpersonalen påverkas. Den minsta summan som går att registrera är 400 kronor, den högsta är 3,5 miljoner.

Annons

Hittills har de räknat ihop till nära 32 miljoner kronor i förlorade intäkter.

– Vi vill få koll på läget och se hur stor skadan är. Vad blir effekterna om du har en liten klubb och vad blir effekterna om du har en stor scen? Vi behöver ett underlag för att kunna föra en bra diskussion, säger Joppe Pihlgren, verksamhetsledare vid Svensk Live, till SVT.

Hittills visar räknaren på 2 953 inställda konserter och 5 762 personer drabbade av inställda konserter.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons