Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Naturvårdsverket lånar ut medarbetare

Tillväxtverket får hjälp av en annan myndighet med att dela ut stöd vid korttidsarbete. Stöden ska delas ut med anledning av det ekonomiska läget som många arbetsgivare drabbats av till följd av coronaviruset.
Coronaviruset • Publicerad 4 april 2020
Naturvårdsverket lånar ut medarbetare för att hjälpa till med bidragsgivning i coronakrisens spår. Arkivbild.
Naturvårdsverket lånar ut medarbetare för att hjälpa till med bidragsgivning i coronakrisens spår. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

Stöd till korttidsarbete är ett nytt uppdrag för Tillväxtverket. Totalt ska minst 20 miljarder kronor delas ut till företag som ansöker om stöd, och arbetet befaras bli omfattande.

Naturvårdverket har därför beslutat att låna ut 40 av sina medarbetare för att hjälpa till.

Annons

Myndigheten bedömer att personalen har goda utsikter att snabbt komma in i verksamheten eftersom man sedan tidigare jobbar med bidragsverksamhet. Medarbetarna kommer att finnas kvar på Naturvårdsverket men jobba åt Tillväxtverket under april månad.

"Självklart kommer det märkas av i vår verksamhet att vi lånar ut medarbetare, men i detta läge måste vi se till helheten. Det är viktigt att myndigheter emellan kan ha flexibilitet i svåra situationer. Detta gäller en kort period och vi bedömer att vår verksamhet i stort kommer att kunna fortsätta på ett bra sätt ändå", skriver Håkan Svaleryd på Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons