Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

NBA-stjärnan: "Saknar basketen något enormt"

LeBron James hoppas verkligen att NBA-säsongen kan spelas färdigt när coronapandemin lugnat ner sig.
Basket • Publicerad 9 april 2020
LeBron James i sista matchen före coronastoppet i NBA den 11 mars, då LA Lakers mötte Brooklyn.
LeBron James i sista matchen före coronastoppet i NBA den 11 mars, då LA Lakers mötte Brooklyn.Foto: Marcio Jose Sanchez

Den amerikanska proffsligan i basket stoppades för snart en månad sedan på grund av coronaviruset. Då, med 19 omgångar kvar, var Los Angeles Lakers i ledningen av Western Conference och klart för slutspel för första gången på sju år.

Mycket tack vare storstjärnan LeBron James som anslutit en säsong tidigare.

Annons

Han säger nu i en telefonkonferens med journalister att om ligan inte skulle spelas färdigt skulle det kännas som om LA Lakers fortfarande hade något att bevisa. Och det skulle skapa en tomhet.

– Men jag kan förhoppningsvis känna lite tillfredsställelse och vara stolt över vad vi åstadkommit den här säsongen med en ny tränare och nytt spelsystem. Jag trodde ärligt inte att vi skulle få till det så snabbt, säger James.

– Vi gjorde något väldigt speciellt, säger James.

Säkerheten viktigast

Det finns förslag på att NBA ska samla lagen på en och samma plats, där virusutbrottet inte fått så stort fäste, för att spela klart säsongen. Utan publik.

– Om en isolerad plats, som Las Vegas eller någon annanstans, kan inhysa oss och det är säkert både på och utanför planen, då kan vi diskutera det, säger James om förslaget.

– När vi vet att vi kan vara säkra, då kan vi ta nästa steg. Men säkerheten är det viktigaste.

"Har min egen skola"

James har åkt hem till familjen i Akron i Ohio där han försöker att hålla sig i fysisk form, och tränar basket med sin son. Han har också fått en ny uppgift – att hjälpa barnen med hemstudierna.

– Jag vet inte om alla vet hur svårt det är att vara lärare. Nu har jag fått känna på det eftersom jag har min egen skola där hemma, säger han.

– Det är lite av en välsignelse att få vara hemma på heltid, att få vara med familjen och uppskatta att kunna vara i nuet. Men jag saknar basketen något enormt.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons