Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nio års fängelse för tortyrliknande våldtäkt

Brott • Publicerad 1 april 2020
Den grovt misshandlade mannen kunde inte redogöra för hela händelseförloppet. Tingsrätten anser ändå att mannens berättelse är trovärdig. Arkivbild.
Den grovt misshandlade mannen kunde inte redogöra för hela händelseförloppet. Tingsrätten anser ändå att mannens berättelse är trovärdig. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Två män i 25- och 30-årsåldern döms av Gällivare tingsrätt till nio års fängelse för synnerligen grov misshandel och grov våldtäkt, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten.

Det var i december förra året som de två männen utförde en tortyrliknande misshandel och våldtog en man i Gällivare.

Annons

Enligt domen använde männen under våldtäkten ett vasst föremål som de förde in i offrets ändtarm. Det orsakade livshotande skador på offret genom akut blodförgiftning och sårskador i ändtarm och urinblåsa.

Den 25-årige gärningsmannen misshandlade också offret med en kofot under lång tid, medan 30-åringen mestadels tittade på och filmade misshandeln. Även fast den senare inte var lika aktiv i misshandeln anser tingsrätten att han genom sina handlingar inte kan komma undan ansvar.

Båda döms till nio års fängelse.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons